JUDO, BOKSEN & BJJ

Judo in den haag

Judo is een olympische sport die wereldwijd wordt beoefend en is van oorsprong een Japanse zelfverdedigingskunst.

Het judo kent een aantal kata waarin de judotechnieken op formele wijze dienen te worden uitgevoerd. Het judo kent ook een wedstrijdvorm, Shiai genoemd. De sport bied een ijzersterke ontwikkeling voor kinderen op sociaal, fysiek en mentaal vlak. im deze reden is judo de u ltieme basis voor elke sporter.

 

 

judobandenSportMixz Judo

Bij ons leren kinderen allereerst vallen en rollen. Dat is een goede start voor de verdere atletische ontwikkeling van een kind, en verlaagt de kans op blessures. Verder heeft judo een positieve invloed op de sociale vaardigheden van kinderen. Zij leren samen te werken, want voor de beoefening hebben zij elkaar nodig. Om zelf te leren werpen moet het andere kind zich immers laten werpen en andersom. Zo leren kinderen elkaar helpen en respect hebben voor elkaar. Judo vergroot bovendien de fysieke en mentale weerbaarheid en geeft kinderen meer zelfvertrouwen.

Examens en wedstrijden
In onze dojo wordt regelmatig examen gedaan. Hierbij kunnen kinderen a.d.h.v. het graduatiesysteem nieuwe kleuren op hun judoband verdienen.

Toernooien
Jaarlijks organiseert SportMixz meerdere clubkampioenschappen en bezoeken wij toernooien waarbij de judoka’s aan wedstrijden kunnen deelnemen. Tijdens de toernooien worden kinderen begeleid door onze docenten die allen ruime ervaring hebben.

BOKSEN IN DEN HAAG

boksen bij sportmixz

Boksen is een tactische vechsport waarbij twee tegenstanders punten proberen te scoren door elkaar op de juiste trefvlakken te raken. Dit kan door enkele stoten of een combinatie van verschillende stoten; de directe stoot, de opstoot en de hoek.

 

 

 

Boks t-shirt SportMixzSportMixz Boksen


Boksers gebruiken hun hele lichaam om aan te vallen en stoten te ontwijken. Dat maakt boksen bij uitstek geschikt voor de motorische ontwikkeling van kinderen. Daarbij heeft het ook een positief effect op de fysieke en mentale weerbaarheid. Door te boksen krijgen kinderen meer lef en zelfvertrouwen, en ze leren incasseren. Spelenderwijs leren kinderen met elkaar samenwerken en rekening te houden met andere kinderen die minder sterk of juist sterker zijn. Daarmee leren zij zelfcontrole en tegelijkertijd ook de eigen grenzen aan te geven.

Bij SportMixz trainen kinderen in de leeftijd 7 t/m 17 jaar met elkaar. In de lessen maken wij onderscheid tussen beginners en gevorderden zodat elk kind op het juiste niveau kan trainen. Onderlinge verbinding en respect voor elkaar staan bij ons centraal. Lesgenoten zijn trainingspartners en geen tegenstanders.

 

Examens en wedstrijden

Bij boksen hanteren wij een vergelijkbaar graduatiesysteem als bij judo. Hierbij kunnen de kinderen kleuren verdienen op hun SportMixz T-shirt. Voor het behalen van een kleur worden eisen gesteld die zijn vastgesteld door de Nederlandse Boksbond.

In overleg met de boksdocent kan de mogelijkheid tot competitie worden besproken, en zal de docent kenbaar maken welke eisen hier aan worden gesteld.

bjj in den haag

Bij Braziliaans Jiu Jitsu (BJJ) leren kinderen zich verdedigen d.m.v. controletechnieken, waarbij het kind een dominante positie aanneemt en de situatie wordt overzien en gecontroleerd. Basis bewegingsvormen als valbreken en rollen zijn net als bij judo een belangrijk onderdeel. Het basisprincipe is dat ‘zacht’ wint van ‘hard’ en je kan winnen van een tegenstander die groter is. 

Naast zelfverdediging heeft BJJ ook een wedstrijdvorm dat zich vooral op de grond afspeelt. Hierbij is het de bedoeling de tegenstander af te laten kloppen met armklemmen en verwurgingen. 

Translate »