MULTISPORT

Multisport is een must voor elke opgroeiend kind

Op deze pagina informeren wij graag ouders over het belang voor hun voetballende kind (of andere primaire sport) om op vroege leeftijd zo veelzijdig mogelijk te sporten. 

Waarom is dit zo belangrijk? Eenzijdig sporten geeft beperkte impulsen naar de spieren, gewrichten en het skelet. Dat kan leiden tot een onevenwichtige ontwikkeling van het lichaam, wat weer een grotere kans op blessures tot gevolg heeft.

Wetenschappelijk onderzoek wijst ook uit dat kinderen zich beter en soepeler bewegen wanneer ze naast de voetbaltraining ook regelmatig een andere sport beoefenen.

Motorische ontwikkeling

Met het jeugdprogramma SportMixz zetten wij ons in voor het verbeteren van de motorische ontwikkeling van kinderen in het algemeen. Als basissporten bieden wij daarvoor judo en boksen aan.

Tijdens de lessen nemen de sporters deel aan het judo- en of boks curriculum welke in het teken staan van het atletisch en mentaal versterken van uw kind. Als primaire sport, maar juist ook als secundaire sport, leidt SportMixz uw kind zo breed mogelijk op. Met stoeivormen, sparvormen, dynamische krachtoefeningen en sporteigen technieken versterken wij de core en fundamentele vaardigheden, welke al voor het eerst rond het vierde levensjaar worden ontwikkeld. De sporter en atleet kan met breedtesport altijd terugvallen op de fundamentele motorische vaardigheden die zijn ontwikkeld (zie afbeelding).

Met deze informatie willen wij bij ouders het belang van veelzijdig bewegen voor kinderen onder de aandacht brengen. De inhoud is ontwikkeld door specialisten. Wij willen ouders op een eenvoudige manier inzicht geven in de fysieke (en mentale) belasting van hun kind als hij of zij slechts één sport beoefent.

KBC Haaglanden

Dit initiatief is mede mogelijk gemaakt door KBC Haaglanden. Het Kennis en Behandelcentrum (KBC) Haaglanden is een praktijk voor fysiotherapie, sportfysiotherapie en manuele therapie in Den Haag. KBC Haaglanden werkt nauw samen met de sportartsen en orthopeden van het Medisch Centrum Haaglanden. De praktijk is actief betrokken bij onderwijs en wetenschappelijk onderzoek. Therapeuten van KBC doceren aan de Hogeschool Rotterdam, de Hogeschool NCOI/ProEducation en het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. 

Kijk hier voor verdere uitleg: toelichting KBC Haaglanden 

Geïnteresseerd

om te judoën of te boksen?

De SportMixz- trainingen vinden plaats in de dojo te Sportpark Nieuw Hanenburg (Bosjes van Pex), waar alle sporters onder leiding van deskundige trainers kunnen kennismaken met beide sporten. Wij zijn ervan overtuigd dat wij kinderen hiermee sterker, soepeler en weerbaarder maken.
Heeft u interesse in judo of boksen voor uw kind? Of heeft u vragen naar aanleiding van deze informatie? Neem dan contact op met info@sportmixz.nl

Translate »