WAT IS SPORTMIXZ

Wat is SportMixz

SportMixz ziet boksen en judo als metafoor voor een mentale, sociale, fysieke en motorische winst. Vanaf vier jaar begint een kind met het ontwikkelen van de fundamentele motorische eigenschappen. Het gevarieerde beweegprogramma van SportMixz dekt deze ontwikkeling en vormt een stevige atletische basis voor het kind. Judo en boksen is hier uiterst geschikt voor. Zowel als primaire, maar zeker ook als secundaire sport.

De visie van SportMixz

Uit recent onderzoek in het primair bewegingsonderwijs is gebleken dat 30% van de kinderen motorisch door de mand valt. Het schort kinderen aan het beheersen van fundamentele bewegingsvaardigheden die zij alleen kunnen leren door gevarieerd te blijven bewegen. Een motorische vaardig kind zal eerder een gezonde levensstijl behouden en beschikt over de basis om zich vervolgens te specialiseren in een sport. Bij sportverenigingen worden kinderen op jonge leeftijd geselecteerd op het beweegniveau; de vaardige bewegers krijgen in de selectie de beste trainers. Kinderen die buiten deze selectie vallen krijgen hierbij vaak niet de aandacht die zij nodig hebben. Beide groepen kunnen een enorme winst behalen door gevarieerd te blijven sporten onder toeziend oog van bekwame trainers. SportMixz ziet hier kans met het judo- en boks aanbod om de atletische fundamenten te ontwikkelen en te verstevigen. Bij ons staat het kind centraal en dan pas de sport.

De missie van SportMixz

Met judo en boksen leggen wij de basis voor de fysieke en mentale weerbaarheid van het kind. Deze basis is voor kinderen ongelooflijk waardevol, ongeacht het beweegniveau. Onze missie is sport overstijgend en vinkt alle sociale en motorische vaardigheden aan die bruikbaar zijn binnen sport, maar ook daarbuiten.

Verenigingen en scholen

SportMixz slaat graag de handen ineen. Zo organiseerde wij in 2015 met Holland Dance en ADO in de Maatschappij een SportMixz-dag in het voetbalstadion. In 2018 en 2019 hebben wij bij SC Heerenveen trainingen verzorgd aan jeugdvoetballers van de club. Met kruisbestuiving in sport tonen wij de voordelen aan voor de jeugdige sporter en het kind.

Momenteel is SportMixz onderdeel van de voetbal-jeugdopleiding van HBS Craeyenhout. Gedurende het sportseizoen trainen de voetballers wekelijks bij SportMixz. Op de Europese School, de Internationale School en de Duinoordschool is SportMixz actief in het naschoolse beweegprogramma.

Translate »