Boksen

 

boksen bij sportmixz

 

Boksen is een tactische vechsport waarbij twee tegenstanders punten proberen te scoren door elkaar op de juiste trefvlakken te raken. Dit kan door enkele stoten of een combinatie van verschillende stoten; de directe stoot, de opstoot en de hoek.

 

 

SportMixz Boksen

Boksers gebruiken hun hele lichaam om aan te vallen en stoten te ontwijken. Dat maakt boksen bij uitstek geschikt voor de motorische ontwikkeling van kinderen. Daarbij heeft het ook een positief effect op de fysieke en mentale weerbaarheid. Door te boksen krijgen kinderen meer lef en zelfvertrouwen, en ze leren incasseren. Spelenderwijs leren kinderen met elkaar samenwerken en rekening te houden met andere kinderen die minder sterk of juist sterker zijn. Daarmee leren zij zelfcontrole en tegelijkertijd ook de eigen grenzen aan te geven.

Bij SportMixz trainen kinderen in de leeftijd 7 t/m 17 jaar met elkaar. In de lessen maken wij onderscheid tussen beginners en gevorderden zodat elk kind op het juiste niveau kan trainen. Onderlinge verbinding en respect voor elkaar staan bij ons centraal. Lesgenoten zijn trainingspartners en geen tegenstanders.

 

Examens en wedstrijden

Bij boksen hanteren wij een vergelijkbaar graduatiesysteem als bij judo. Hierbij kunnen de kinderen kleuren verdienen op hun SportMixz T-shirt. Voor het behalen van een kleur worden eisen gesteld die zijn vastgesteld door de Nederlandse Boksbond.

In overleg met de boksdocent kan de mogelijkheid tot competitie worden besproken, en zal de docent kenbaar maken welke eisen hier aan worden gesteld.

 

Translate »