Judo

Judo is een olympische sport die wereldwijd wordt beoefend en is van oorsprong een Japanse zelfverdedigingskunst. Het judo kent een aantal kata waarin de judotechnieken op formele wijze dienen te worden uitgevoerd. Het judo kent ook een wedstrijdvorm, Shiai genoemd. De sport biedt een ijzersterke ontwikkeling voor kinderen op sociaal, fysiek en mentaal vlak. Om deze reden is judo de ultieme basis voor elke sporter.

 

SportMixz Judo

Bij ons leren kinderen allereerst vallen en rollen. Dat is een goede start voor de verdere atletische ontwikkeling van een kind, en verlaagt de kans op blessures. Verder heeft judo een positieve invloed op de sociale vaardigheden van kinderen. Zij leren samen te werken, want voor de beoefening hebben zij elkaar nodig. Om zelf te leren werpen moet het andere kind zich immers laten werpen en andersom. Zo leren kinderen elkaar helpen en respect hebben voor elkaar. Judo vergroot bovendien de fysieke en mentale weerbaarheid en geeft kinderen meer zelfvertrouwen.

Examens en wedstrijden

In onze dojo wordt twee keer per seizoen het examen afgenomen. Hierbij kunnen kinderen a.d.h.v. het graduatiesysteem nieuwe kleuren op hun judoband verdienen.

Toernooien

Jaarlijks organiseert SportMixz de clubkampioenschappen. Daarnaast bezoeken wij toernooien waarbij de judoka’s aan wedstrijden kunnen deelnemen. Tijdens de toernooien worden kinderen begeleid door onze docenten die hier allen ruime ervaring mee hebben.

Translate »