Multisport is een must voor elk sportend, opgroeiend kind

Op deze site informeren wij graag ouders over het belang voor hun voetballende kind om op vroege leeftijd zo veelzijdig mogelijk te sporten.

 

Waarom is dit zo belangrijk? Eenzijdig sporten geeft beperkte impulsen naar de spieren, gewrichten en het skelet. Dat kan leiden tot een onevenwichtige ontwikkeling van het lichaam, wat weer een grotere kans op blessures tot gevolg heeft.

 

Wetenschappelijk onderzoek wijst ook uit dat kinderen zich beter en soepeler bewegen wanneer ze naast de voetbaltraining ook regelmatig een andere sport beoefenen.

.

 

Motorische ontwikkeling

Daarom staan wij als voetbalvereniging HBS achter het initiatief van sportstichting SportMindz. Met hun jeugdprogramma SportMixz zetten zij zich in voor het verbeteren van de motorische ontwikkeling van kinderen in het algemeen. Als basissporten biedt SportMixz daarvoor judo en boksen aan.

 

Tijdens de lessen ligt de nadruk op stoeivormen en maken de deelnemers gebruik van hun eigen lichaam om krachtoefeningen te doen. Zo versterkt de voetballer/-ster op een dynamische manier en spelenderwijs de core. Een sterke core stimuleert de beweeglijkheid en souplesse van het lichaam.

 

 

Spiergroepen aanspreken

Met deze site willen we bij ouders het belang van veelzijdig bewegen voor kinderen onder de aandacht brengen. De inhoud is ontwikkeld door specialisten. We willen ouders op een eenvoudige manier inzicht geven in de fysieke (en mentale) belasting van hun kind als hij of zij alleen voetbalt. Ook laat de site zien welke spiergroepen kinderen nog meer aanspreken wanneer ze naast voetbal bijvoorbeeld ook aan judo zouden doen.

 

Ge├»nteresseerd om te judo├źn of te boksen?

De SportMixz trainingen vinden plaats in de dojo van SportMindz (Bosjes van Pex), waar onze jeugdspelers onder leiding van deskundige trainers kunnen kennismaken met beide sporten. Wij zijn ervan overtuigd dat we de kinderen hiermee sterker, soepeler en weerbaarder maken. Heeft u geen interesse in judo of boksen? Kijk dan eens naar andere sporten zoals atletiek, rugby, cricket etc. Het gaat er de initiatiefnemers om, dat jongeren 1 of 2 sporten beoefenen die het totale lichaam zoveel mogelijk gevarieerd belasten.

 

Heeft u vragen naar aanleiding van deze informatie?

Stuur dan een e-mail naar jeugd@sportmindz.nl t.a.v. Justin Voskuyl.

 

 

KBC Haaglanden

Dit initiatief is mede mogelijk gemaakt door KBC Haaglanden. Het Kennis en Behandelcentrum (KBC) Haaglanden is een praktijk voor fysiotherapie, sportfysiotherapie en manuele therapie in Den Haag. KBC Haaglanden werkt nauw samen met de sportartsen en orthopeden van het Medisch Centrum Haaglanden. De praktijk is actief betrokken bij onderwijs en wetenschappelijk onderzoek. Therapeuten van KBC doceren aan de Hogeschool Rotterdam, de Hogeschool NCOI/ProEducation en het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam.

 

Kijk hier voor verdere uitleg:  Toelichting KBC Haaglanden.

 

 

Sportmixz is het jeugdprogramma van stichting SportMindz